2018. május 12-én a Jézus Szíve jezsuita templomban dr. Erdő Péter bíboros prímás diakónussá szentel.
Részletek: Virrasztás (fb), Meghívó (fb)

Ma volt a Föld Órája. Engem inkább csak idegesített ez az egész hajcihő. A topfotó kedvéért kimentem a rakpartra fényképezni. (Nagyképek a hajtás után.)

Ma volt a Föld Órája. Nem szeretem az ilyeneket. Ha véletlenül tényleg sokan kapcsolnánk le a villanyt, akkor csak gondot okoznánk az erőműveknek. (Hova tegyék hirtelen a sok feles áramot?) Az pedig, hogy a fekete háttér kevesebbet fogyasztana a laptopom monitorján, erősen kétséges. Tudom ez csak figyelemfelkeltés, de - mivel ténylegesen nem sok energiát takarítunk meg ezzel az akcióval  - szinte ugyanolyan, mintha kis kék masnit hordanánk a hajunkban egy napik.

Elismerem, hogy nem értek ehhez. Azt is hajlandó vagyok elhinni, hogy demagóg a szövegem (de az ellenfélé is). De valahogy rossz érzéssel tölt el az egész, és még az sem izgat, hogy ez nem igaz. A környezetet természetesen védeni kell! A regnumi táborainkban is vigyázunk amire lehet. De ez így nekem sok.

Annyit törődtem csak az eseménnyel, hogy kimentem a Dunához fényképezni. A díszkivilágítást minden nap kikapcsolják, de csak éjjel kettő körül. Ez az esti fél kilences időpont sokkal kedvesebb. A fényképezésre a topfotó kért meg. Az ilyen irányított témájú képek pedig nagyban segítenek a fejlődéseben. A legjobb pár képet berakom ide is. A többit megtalálhatod a flickr oldalamon.

[flickr-photo:id=3393390314,size=-]
A díszkivilágítás lekapcsolása előtt.
[flickr-photo:id=3393390814,size=-]
Lámpaoltás után.
[flickr-photo:id=3392576899,size=-]
Itt sincs díszkivilágítás, csak hosszú záridő.
[flickr-photo:id=3392578719,size=-]
30 másodperc a Margit-híd alatt.

Cimkék: 
18940

3 comments

Default avatar
Anonymous
2009, március 29 - 16:28

Ennek az egész mozgalomnak, nem csak az volt a célja, hogy akkor most mindenki lekapcsolja a villanyt, hogy takarékoskodjunk, hanem a hétköznapokra is vonatkozik. Nem ártana tovább látni a dolgokon, a laptomon, s a fényképezőgépen. De hát ha csak idegesített ez az egész, akkor kétlem, hogy fogmosás közbe leoltanád a csapot. Sajnos, azért van ott a Világ, ahol van, mert sok hozzád hasonló így látja a dolgokat.

Default avatar
Béla
2009, március 29 - 17:17

Valóban nem ettől fog megmentődni a bolygó. Viszont az emberek gondolkodásában el kell hinteni azt a tényt, hogy energiatakarékosságra van szükség. Az ilyenek nem arra valók hogy történjen valami, hanem szemléletalakításra.

Mellesleg alkalmat ad egy gyertyafényes vacsorához :-)

(nem nagyobbak ezek a képek egy picit a kelleténél?)

Default avatar
borazslo
2009, március 29 - 20:29

Nekem az a bajom, hogy egy ilyen figyelemfelkeltés pont, hogy inkább azt erősíti, hogy ezzel az akcióval letudhatom a környezetvédelmet. Nem nagyon érzem, hogy ösztönözne ez (és a körülötte folyó kampány) arra, hogy a hétköznapokban is takarékosabban; környzetettudatosabban = értelmesebben éljek.
De lehet, hogy csak én látom rosszul.

Egyébként fogmosás közben elzárom a csapot. Valamennyire szelektíven gyűjtöm a papírt. A lámpákat leoltom, ha elhagyok egy helységet. Lehetőleg tömegközlekedek, sőt kerékpározom. Nem szemetelek, nem rombolom a természetet. Megnézem, hogy mennyit utazott a termék, amit épp megveszek. Nem cserélek havonta autót/laptopot/fényképezőgépet/lámpát/stb. Lehetőleg nem dobok ki kaját. (Régi kenyérből is lehet finom vacsora.) Szóval azért igyekszem környezettudatosan élni. Legalábbis egy picit.
(Jó-jó ezek nem mind csak a fenntartható fejlődés ügye miatt vannak így)

(@Béla: de igen. majd változtatok rajta.)

Új hozzászólás beküldése

Plain text

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <b><i><em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.