2018. május 12-én a Jézus Szíve jezsuita templomban dr. Erdő Péter bíboros prímás diakónussá szentel.
Részletek: Virrasztás (fb), Meghívó (fb)
szep 2 2014

Két hete érkeztem Bostonba. A csomagom két nappal később. A lelkem még úton van.

Itt minden más és idegen. Idegen a felhúzható ablak, a bejárati ajtó. Más az oktatási rendszer, a tanórák stílusa. Különbözik a szentmisék dallamvilága, de még a jezsuita eljárásmód is.

Itt minden más. Hogy ne kelljen mégse félnünk, mindent elmagyaráztak, megmutattak és leírtak. Az ejárásmódunkat, a szentmisék helyi rendjét. A kötelező kredit számot, az Eagle Card használatát. A szárítógépet, de még a beágyazást is.

Itt minden. Kajakoztam az öbölben, sőt csinos fa hajóval vitorláztam is. Nem győztem választani a felvehető tárgyak közül és a tanulmányi tanácsadót tényleg érdekelte, hogy mi érdekel engem. A templomban Isten felé segített a szaxofon, a jezsuita közösségi vacsorákon pedig felszabadultan beszélgettünk éjfélig. Vagy csak kilencig, ha én inkább…

Itt. Van, hogy egészen elfeljtem, hogy idegenben vagyok. Mikor könnyű bor mellett beszélgetünk a teraszon. Nem nagy dolgokról, nem fontosakról, csak olyan igaziakról. Mikor tea mellett lapozom a reggeli újságot. Jó fekete reggeli tea mellett. Mikor a Christwalk-ot olvasom.

. És Istennel szunyókálok a hintafotelben.

Cimkék: 
32363.9

Új hozzászólás beküldése

Plain text

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <b><i><em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.