aug 4 2009

Minden készen áll. Nagyjából. Izgulok. Sok minden történhet az úton. Sok minden fog történni az úton. Velem. Bennem. Félek találkozni magammal, mert mi van, ha kiderül, hogy elrontottam.

my bike

Nem szerveztem agyon a túrámat. Alig viszek magammal valamit. Minek? Isten kezében vagyok. Nagyobb probléma rengetegféle van: nem lehet mindenre felkészülni. Kis problémával pedig felszerelés nélkül is megküzdök.

Egy váltás ruha, egy meleg pulóver és nadrág. Hálózsák és miniderékalj. Törülköző és egy-két apróság a tisztálkodáshoz. Egy Nikon D200 fényképezőgép a fix 50mm f1,8-al (töltővel együtt). Kis gázfőző edénykével és teához valók. Lámpák és magyar zászló. Eszközök egy belsőcseréhez és eső utáni olajozáshoz. Laptop. Térképek és zsolozsma. Ennyi. Ez is alig fér bele a táskába.

Gyűlik a felszerelés

A kerékpár tehát készen áll az útra. Külsőleg minden rendben. De bennem már nyár eleje óta vihar dúl. Az alapokat sosem rengette meg, de mindent ami fölötte van, azt megpróbálja keményen. Rég volt bennem ekkora vihar. Nem volt időm, erőm és bátorságom szembe nézni a viharral. Elodáztam. Mostanáig. Van 1300 kilométerem mindent helyre tenni. Félek a rendrakástól. Ugyan szinte biztosan tudom, hogy a viharon túl milyennek találom majd magamat, utamat, céljaimat, de ott az a szinte. Mi lesz, ha... Mi lesz, ha rá kell jönnöm, hogy nem itt a helyem? Nem hiszem, hogy így lenne. De ha őszintén szembe merek nézni magammal és Istennel, akkor ezt is lehetséges útnak kell látnom.

Todo list

Jó lenne egy lelkivezető, guru vagy valaki, aki segítene az úton, de nincs senki, aki tényleg ismerne engem. Nincs senkim. Csak én vagyok és Isten, aki jó és szeret. Tehát semmi baj nincs, csak bátran rá kell(ene) hagyatkozni.

1300km. Itt az ideje nekiugrani. (És kitalálni, hogy hova a csudába tudom rögzíteni a hátsó lámpámat.)

8857.01

7 comments

Default avatar
[Árpesz]
2009, augusztus 4 - 13:00

Az indulás előtti vihart én is ismerem, megvolt már párszor. Már ha Te is arra az érzésre gondolsz ez alatt, amikor az utolsó pillanatban szembesülsz igazán azzal, mire is vállalkoztás, s ettől kicsit megijedsz. De ezen most már ne izgulj, lesz valahogy, méghozzá jól lesz, ha Te is úgy akarod, úgy szeretnéd.

Majd belejössz mindenbe, csak ésszel. Figyelj a tested jeleire, ha éhes vagy, állj meg és egyél. Egy kis folyadék mindig legyen nálad, és ha nagyon sietsz is, legyen mindig a kormánytáskába egy kis csoki, vagy keksz, amit tudsz tolni akár menet közben is. Az éhséggel nagyon fel lehet borulni.

Remélem a kormánytáskát sikerült ráhegesztened megfelelően a koskormányra és hasznát veszed. Ha nem sikerült, vagy nem tartod érdemesnek vinni a táskát, itthon is hagyhatod, ezért részemről semmiféle harag nem lesz, ha nem adom oda, csak porosodott volna tovább az ágyneműtartómban. Szóval remélem hasznát veszed, és méginkább, hogy nagyszerű utad lesz! Követni fogom!

Háccél, napsütést, kedves embereket, Ragmeg, Harjáááá!!!

Default avatar
[Zizu]
2009, augusztus 5 - 12:00

Hajrá! Veled vagyok, menni fog. A vihar fáj, de jó dolog, megtisztít, csak közben ne felejts el odafigyelni a szellő suttogására sem...:) Evezz a mélyre!:) Figyelemmel kísérem az utad, mindent bele, hajrá!!! :))

Default avatar
[Petya]
2009, augusztus 5 - 13:00

Egy viharkabát:

Atyám,
Reád hagyatkozom,
tedd velem, ami Neked tetszik.
Bármit teszel is velem,
megköszönöm.
Kész vagyok mindenre,
elfogadok mindent,
csak akaratod teljesedjék bennem és minden teremtményedben.
Semmi mást nem óhajtok, Istenem!
Kezedbe ajánlom lelkemet,
Neked adom, Istenem,
szívem egész szeretetével,
mert szeretlek Téged,
és ez a szeretet sürget,
hogy egészen Neked adjam magam,
hogy fenntartás nélkül
kezedbe helyezzem életemet,
határtalan bizalommal,
mert Te vagy az én Atyám!

(Charles de Foucauld imája)

Azt hiszem, ha ezt el tudod mondani úgy, hogy 100%-ig komolyan veszed, akkor sziklára épült a házad, és a vihar nem fogja összedönteni.

Egyébként van egy olyan érzésem, amit te most alátámasztottál, hogy valójában már a lényeg megszületett benned, és ezen az úton \"csak\" a sallangot kell lebontanod róla. Nem mintha ez egyszerűbb lenne. De azért légy őszinte és merj rákérdezni a legkeményebb dióra is!

Drukkolok, napi imával követlek!
Hajrá és hátszelet!

Default avatar
[adam]
2009, augusztus 6 - 12:00

"Paplanos agyban alszom, pedig/mert nem tettem érte semmit. Van Isten." - holnap én is elindulok Dánia felé! :D

Default avatar
borazslo
2009, augusztus 6 - 13:00

Épp nem megyen a twitter, pedig most van netem és irogathatnék oda. :( :(

Gyorsan megnéztem, hogy mennyit is mentem eddig. (Kilóméterórám ugyanis nincsen.) A google azt mondja, hogy tegnap 160km fölé mentem valamivel, amin én lepődtem meg legjobban. Ma viszont bánatos nap van, mert még nem értem el a 70km-t, pedig már négy óra van. Igaz, megnéztem egy remek XX.századi kastélyt.

Default avatar
[Péter]
2009, augusztus 6 - 14:00

Nagy nagy hajrá!!! Lehetőleg körbehátszelet :)

Default avatar
[kofferi]
2009, augusztus 11 - 12:00

Nincs senkim? :( :) ...

Új hozzászólás beküldése

Plain text

  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <b><i><em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.