2018. május 12-én a Jézus Szíve jezsuita templomban dr. Erdő Péter bíboros prímás diakónussá szentel.
Részletek: Virrasztás (fb), Meghívó (fb)

Összegyűjtöttem egy-két helyet az interneten, ahol több-kevesebb időt lehet eltölteni Istennel. Napi olvasmányok, evangélium, elmélkedés, imádság, zsolozsma. Vagy, akinek nincs sok ideje azoknak examen, megszentelt tér, ignáci szikra.

szep 13 2011

Szent Ignác visszament az olajfák hegyére, mert nem emlékezett pontosan arra, hogy Krisztus urunk hogyan tarthatta a lábát.
Nekem nem fontosak ennyire a helyek. Hitemnek nincs ennyire szüksége a fizikai érintésre. Nem vágyom Jeruzsálembe, és nem hatódok meg Szent Péter sírjánál.
Épp ezért volt furcsa. Épp ezért lett fontos.

Cimkék: 
szep 12 2011

Így szól az én Uram, teremtőm *
    „Én vagyok a mindenség teremtője,
Én alkottam meg az eget és a földet; *
    mindent ami volt, van és lesz.

Cimkék: 
ápr 14 2008

Eddig, ha lehetőségem adódott, azonnal menekültem Rómából fel a hegyekbe. El az olaszoktól, ki a világból, föl a hegyre. Egyedül. Istenhez. A túléléshez kellett a kirándulás. Most ez is megváltozott: nincs szükségem a menekülésre.

Cimkék: 

Hosszas dulakodás után, azt mondtam az Úrnak, hogy jó. Legyen, ahogy szeretnéd, még ha ez hirtelen nagy váltással is jár. Nem azon folyt a vita, hogy hív-e vagy sem. Az csak látszat kötözködés volt, hogy ne kelljen változtatni. De végül kimondtam.

S ezzel megpördült a világ. Azt hiszem eddigi életem legszebb, legboldogabb, legbiztosabb, leg leg leg napjaimat élem. Jöjjenek példák, hogy miben nyilvánul ez meg. (Nem fontossági sorrendben.)
(Elég furcsára sikerült ez e bejegyzés. Nagyon nehéz leírni ami most bennem megy.)

De Uram, ezt ígérted nekünk, amikor otthagytuk a hálóinkat? Hol marad a te dicsőséged? Hol vannak a megtérők tömegei? Hol vannak az ifjúsági csoportok? A közösség segítsége, a követésed öröme, az imádság íze hol marad?
Ezért követtünk Téged éveken át?

feb 20 2008
rolam_nomadsag.jpg

A dolog egyszerű: alvás nélkül se tanulni, se imádkozni nem lehet.

Hétfő este sikerült a szentségimádás alatt térdelve elaludnom. No, ez már nem jó így, mondtam és inkább kimenekültem a kápolnából. Kedden aztán összeszedtem magamat és átaludtam a délelőttöt és a délutánt is. Már is minden rendben. Este mindjárt jobban lehetett beszélgetni az Úrral.

Részlet a mellékelt betegtájékoztatóból: 
"Hatóanyag: Ima, pár perces könyörgések gyufákba csomagolva.
Segédanyagok: dicsőítés, hálaadás, csöndes szentségimádás, zsolozsmázás, ének.
Külalak:Teljesen átlagos háztartási gyufa.
Kiszerelés:Kb. 40 db gyufaszál."

Oldalak

Feliratkozás imádság csatornájára