„Montserrat” témában:

Montserrat A Szívben

A Szív újság jubileumi számában (2008. december) jelent meg rólunk - a Montserrat jezsuita jelöltközösségről egy cikkecske. Most közlöm az eredetit.

20 db tésztaszűrőnket projektorra cserélnénk

Szenteste a karácsonyfánk alatt furcsa alakú ajándék várta a közösséget. A "Fűrészfogú-hegy lakóinak, fenn a harmadikon" hírdette a felirat. Egy tésztaszűrőt kaptunk ajándékba. Várpalota környékén egy kedves néni decemberben is elolvasta A Szív legújabb számát. (Pedig ez a jubileumo szám jóval hosszabb a többinél.)

Székesfehérvári akadályverseny

„A pihenés ránk is fért: most kezdődött csak a kaland. A jezsuita novíciusok szerveztek nekünk város- és ‘rendismerettel’ egybekötött akadályversenyt. A városlakók bizonyára nem felejtették el egykönnyen a belvárosban ide-oda futkosó, Szív újságot rájuk tukmáló, az esküvőre betörő, kis papírcetliket kereső, macimentő, szemetet szedő, a jezsuitákról reklámfilmet forgató, és Kaszap Istvánról kérdőívet készítő kollégistákat.”  (www.szentignac.hu)

Sörös teológia

„A megváltás úgy-e cserét jelent!? De akkor most mit adtunk mit, és mit Jézus?” - kérdezte a társam és rendelt még egy sört.

Gondolatok a szobánkban

Fú de lelkes vagyok. És mennyire álmos.

Montserrat jelöltségi ház

A jezsuita Montserrat jelöltségi ház 2008. szeptember 12-én, Szűz Mária névnapján, végre megnyitotta kapuit. Először az év során összegyűlt mind az öt jelölt. Először egy szentmisére, majd egy vacsorára. Azóta itt lakunk.