„pap” témában:

Papszentelés Esztergomban

Kelemen Imrét, Lukács Józsefet és Păduraru Iuliánt pappá szentelték. Szentelhettek volna engem is.

A három szentelendő bemutatása

2009. június 13-án, szombaton, dr. Erdő Péter bíboros prímás érsek úr felszenteli Kelemen Imrét, Lukács Józsefet és Paduraru Iuliánt az esztergomi bazilikában. A szentelésen így mutatták be önmagukat a szentelendők:

Papszentelés előtti éjszaka

Fiatalok gyalogolnak Esztergom felé az éjszakában. Közben a szentelendők kitakarítják a szobájukat és imádkoznak egyet közösen. Holnap papszentelés.

pap ideges első miséje előtt és tanácsot kér

Ma valaki beírta a google keresőjébe, hogy „pap ideges első miséje előtt és tanácsot kér”. Első helyen az én oldalam jött be. Egy régi életjelem. De hiába látogatott el az oldalra, nem kapott segítséget, így gyorsan tovább állt. Most üzenek neki valamit, hátha visszatér.

Nézz be Vértestolnára!

Nem sikerült papot szerezni a Vizicikányok táborába, ezért felkerestük a helyi atyát, Markó Gyula verbitát. A kapcsolatunk annyira meglepett, hogy eldöntöttem megírom nektek, hogy s mint történt. A regnumi Táborozók könyvében is olvashatunk arról, hogy milyen fontos találkoznia egy közösségnek más közösségekkel vagy egy helyi templommal, plébánossal. Nem előre tervezetten, de találkoztunk a faluval. Kaptunk autót, friss tejet, korházba szállítást, buszt. Hmm. Megérte.