Kinnear

Azt hiszem gyerekkori álmom volt, csak sosem vettem komolyan, mert oly elérhetetlen volt. Legalábbis annak látszott.

Minots Ledge Light

A 22-es szobából panorámás kilátás nyílik a cohasset-i öbölre és a bejárat szikláit messze őrző Minots Ledge világítótoronyra. Beleszerettem, na meg egy téli hobbi is jól jött, úgy hogy elintéztem, hogy az óráimon is a torony lábát mosó hullámokat nézhessem.

Digitális eszközpark

Akár lelkesedünk az internetért, akár a veszélyeit látjuk nagyobbnak, az internet és a digitalitás a mindennapjaink része. És ahogy nemcsak vasárnap a templomban vagyunk keresztények, hanem otthon, a munkában, és még álmunkban is, ugyanúgy nemcsak a kávézóban vagyunk hívők, hanem az internet mindenféle bugyraiban is.

In Memoriam

Valahol a lefagyott erdők mélyén a legjáratlanabb völgyekben töri a soha-létre-nem-jövő utat. Elkeseredetten, fájdalmasan, gyötrődve és meggyötörten. Rettegve és szégyellve. Azt is és az ellenkezőjét is. Már nem is vonyít fel a mindenségig, ahogy annyiszor tettük. Itt meg készülnek a „legrosszabbra”. Ugyan már. Nem a halál a legrosszabb.

Születésnap

Nem egyszerű nekem mit kezdenem a születésnapokkal. Egy nap, amikor sok-sok formaköszöntést kapok és amin amúgy meg nem változik semmi. Tegnap is pont volt egy ilyen napom. Kaptam is sok formaköszöntést és amúgy nem változott semmi. Most mégis nagyon köszönöm. Nektek is.

Kérdezz-felelek

A múltkor megkérdeztek arról, hogy itt mit is gondolnak a francia mészárlásról. Én meg válaszoltam. Csak nem pont a kérdésre: http://szemlelek.blog.hu/2015/01/17/nincsenek_egyszeru_valaszok_igy_latja_charlie-t_a_papa_magyar_rendtarsa_amerikabol

Mézeskalács

Logikusnak tűnt, hogy most nem lesz csomag. Lényegében lemondtam róla; úgyis túl messze élek. Pedig hiányzott. Hozzánőtt már a karácsonyomhoz a különöleges mézeskalácsok elrágcsálása.

Közösségi hétvége

A sötétben a hullámok át-átcsaptak a korláton. Az eső és az óceán eggyé válva áztatta a télikabátomat. Hamar bemenekültünk a Piros Papagájba vacsorázni. Így töltöttük a hétvégét a (szűken vett) közösséggel, Cohassetben.

A szinódus igazi fontosságáról

A legtöbb szinódusról szóló cikk azt részletezi, hogy hogyan esnek egymásnak a bíborosok, hogyan hazudoznak a sajtónak, hogyan üvöltöznek egymással, hogyan szervezkednek egymás ellen. Ráadásul a káosz közepén lassan arról döntenek, hogy áldozhatnak és gyóntathatnak az újraházasodott homoszexuális párok is. Tisztára mint egy szappanopera.

TGIF

Hirtelen felindulásból bevállaltam. Végre-péntekre készültünk ahol negyven jezsuitát kellett desszerttel ellátnom. Felírtam egy cetlire a szükséges hozzávalókat és a nagybevásárlás során majdnem mindent megvettek. Élesztőért még az este külön elkocsikáztak egy másik boltba.


Archive

10 4 21 5 2 7 9 4 2 12 3 1 22 életjel fényképezés jezsuita Zarándoklat 2009 hivatás kórház emlék kirándulás másutt 2003 imádság zene szeminárium egyház 2005 szentelés magamról TÚRÁK sütés regnum kerékpár Montserrat 2004 pápa család zsolozsma táborozás pap nyár munka honlap film fiducia eső digitális A 2040 éjjel usa tél sport karácsony jezsuita hegyek esküvő Szent Róma 2003 öröm éjszaka álom vakondok szentírás szentségimádás média mormoták mise halál gondolat foci PSRM Balaton-felvidék BKV BHTCS 2007 ősz ének élet Ábrahámhegy zarándoklat vágy vonatozás vakság tudomány tanulás számítógép publikáció noviciátus kispap játék iskola hideg fáradtság alvás akolitus ajándék Regnum Mikulás Magyarország Liturgia 2000 ünnep ügyelet úszás újmise étlejel égés átvertek Örkény zsörtölődés zsidó városnézés vizicickányok videó vezetés vers utazás teológia tea szolgálat szoftver szeretet szentségtartó szentmise szentek szegénység stoppolás repülés oboa nagyböjt mosógép mib lámpa lelkigyakorlat lektor kézikönyv koncert kiállítás kilátó keresztút kereszt jogosítvány idegeskedés horvát hang hajó hajnal hajléktalan gyónás gyógyszer gyufa gyerekek fény falu egó egészségügy egyszerű csónak csoda börtön busz bukósisak betegség betegszállítás baleset autó apeh akadályversemy admisszió WC Velencei-tó VT Szlovénia Ráróspuszta Rubik Nikon NKRemote Mohács Köveskál Jezsu Dánia Clericus Bábel Budapest Anglia 2006 2002 1994 1993