2018. május 12-én a Jézus Szíve jezsuita templomban dr. Erdő Péter bíboros prímás diakónussá szentel.
Részletek: Virrasztás (fb), Meghívó (fb)
már 18 2018
PSRM_IMG_20180315_155559.jpg

Tíz éve, hogy elhagytam Rómát. Tíz éve, hogy egy kápolnában kimondtam, ami már rég evidens volt. Tíz éve, hogy a végtelen boldogságom mellett megismerkedtem a jezsuita rendem sötét árnyaival is.
Az elmúlt tíz évbe, csak rövid pillanatokra térhettem vissza oda, ahol annyi minden született. Akit a Seminario Romanoban szentelnek az örökké a szeminárium tagja marad: küldik a híreket, hívják az ünnepekre, számon tartják az évfordulóikat. Engem nem szenteltek. Énrám az intézmény nem emlékszik.

feb 26 2018
diakonusszentelesimeghivo.jpg

A Jézus Társasága (Jezsuita Rend) Magyarországi Rendtartománya szeretettel hívja
Elek László SJ diakónusszentelésére.

A szentelést dr. Erdő Péter bíboros, prímás végzi
2018. május 12-én, szombaton a 15 órakor kezdődő szentmisén.

Helyszín: Jézus Szíve Templom, 1085 Mária u. 25.

Szeretettel hívjuk és várjuk a szentelést követő szeretetvendégségre is!

Cimkék: 
BostonCommencement_P5232415.JPG

A kurtabérci lelkigyakorlataink igen “sikeresek” voltak és a hit struktúrájának fejlődésének elmélete is komoly alapokon áll. De sajnos egyiket sem könnyű úgy átadni, hogy jól használható legyen más iskolák lelkigyakorlatain is.
Ezért hát még jobban elmélyedtem a hit-struktúra-fejlődés elméletben és újra átgondoltam a kurtabérci lelkinapok részleteit. E két reflexió eredményét pedig összefoglaltam hét alapelvben, ami hasznos lehet gimnáziumi kötelező osztály lelkigyakorlatok során. A hét alapelvet ezekkel a kulcs kifejezésekkel lehet összefoglalni:

jan 25 2016
Z81dBADqxaLhz-RDgp3ySxyAHt4W2Lks2SJq2usR8RcFcpjRPlop4Bqp7o1o_effr1rVZmJOvsASaIftraws4AnSDuV0EbJwJIbdwwsLn5wn86UTFM0jm7YzBmc6VbwUJq9cNNfCQQ=w818-h542-no

Szkúnerek, klipperek és más szépséges vitorlások állnak indulásra készen. De én csak topogok a mólón: melyikre szállhatok fel? Lennék én vitorlamester (sailing master, nem boatswain) és kapitányom keze alatt elhajóznék Indiáig.

okt 26 2015

Az alábbi hatvan másodperc házifeladat gyanánt készült. De félreérthető életcél videó is lehet.

Cimkék: 

Történt, hogy Margaret A. Fraley, egy katolikus apáca könyvet, írt Igaz Szeretet, a keresztény szexuális etika egy keretrendszere (Just Love: A Framework for Christian Ethics) címmel. Könyvében közös gondolkodásra hív vitatkozás helyett.

Cimkék: 
jún 30 2015
DSC_5908.jpg

Azt hiszem gyerekkori álmom volt, csak sosem vettem komolyan, mert oly elérhetetlen volt. Legalábbis annak látszott.

Oldalak

Feliratkozás Kezdőoldal hírcsatorna csatornájára