„sütés” témában:

TGIF

Hirtelen felindulásból bevállaltam. Végre-péntekre készültünk ahol negyven jezsuitát kellett desszerttel ellátnom. Felírtam egy cetlire a szükséges hozzávalókat és a nagybevásárlás során majdnem mindent megvettek. Élesztőért még az este külön elkocsikáztak egy másik boltba.

Zserbó

A múltkor beszóltak, hogy jó-jó finom ez a diós sütemény, de ez pazarlás, mert a dió csakis zserbóba való. Ma jól megkapták: sütöttem. Legalábbis megpróbálkoztam vele. Most lett kész. Egyenlőre nincs valami zserbó íze, de a sok dió és lekvár miatt finom. Majd megkóstolom újra. Reggel, amikor már hideg lesz.

Megszívattam negyven románt

A legtöbb ismerősöm szerint minden jól megy. Legalábbis a felszínen. Pedig mélyebben csúnya gondok voltak/vannak az elmúlt hetekben. Azért nem esünk pánikba, mert egész mélyen minden teljesen stabil és szép. Középtájon van a baj.

Mézeskalács

Nincs igazi karácsony mézeskalács nélkül. Gondoltam megpróbálkozom vele. De minden összeesküdött ellenem. Vagy csak keveset aludtam.

Diós kevert

Újra próbálkoztam a sütéssel. Persze már megvettem a diót, mikor rájöttem, hogy még darálónk sincs.

Tarkabarka

Életemben először sütöttem szülői felügyelet teljes hiánya mellett. Egy nagyon egyszerű süteménnyel próbálkoztam. Nem volt teljes a siker, de már majdnem elfogyott.