„film” témában:

Csoda: filmmegvalósítási pályázat

A fotózás mellett érdekel(ne) a filmek világa is. De a Faludi Ferenc Akadémia hiába hirdet nemzetközi amatőrfilm szemlét és fotópályázatot, mert egy picike filmhez is több eszköz és tapasztalat kell, mint amim nekem van. Viszont ehhez, a XIII. film szemléhez, kapcsolódó filmmegvalósítási pályázat érdekes lehet.

Forgassunk végre mi is jó filmeket

Kell 15 millió dollár alaptőke (de az Egyházban ne lenne ennyi?), kell pár ember aki tényleg érti a szakmát, meg egy értelmes ötlet/téma (de abból nincs nagy hiány). Ennyi kellene, s akkor lehetne jó keresztény filmeket készíteni. (És nem csak szájbarágósan, csöpögősen keresztény filmeket, hanem olyan filmet is, amire bemegy akármelyik hétköznapi ember és élvezettel végignézi.)

Egy vasárnap

Regel még előbújt a map egy pillanatra, de aztán esett. Először a kórházban jártam. Ma Norbert atya nem tudott jönni, így kettőnké volt az egész kórház. Ebéd után nem mehettem úszni, pedig már nagyon jól esne. Fényképeznem kellett a focimeccsen. Szentségimádás előtt még be kellett suvasztanom egy furulya próbát. Este még két csoporttal közösen megnéztünk a 23 című filmet. Sok volt ez egy napra.

Vakond tábori kisfilm

Ma volt évkezdő vakond. Erre az alkalomra készítettem a fényképeimből egy kis filmecskét a táborról. Olyan lett amilyen. Többeknek tetszett.